Workshops

Här hittas workshops och kurser med olika inriktning, men där den gemensamma nämnaren är den egna kroppen, rörelse och att nå sitt individuella starkaste läge. Utbildningarna vänder sig till grupper från ca 8 deltagare, eller fler när vi utgår från exempelvis din arbetsplats, klubblokal eller ridhus.

Rörelse för hästmänniskan

Workshop i rörelse för ryttare

-En djupdykning i hur vi blir rörligare, starkare, mer lyhörda och följsamma hästmänniskor.

Genom att förstå vår egen kropp kan vi förstå andras. Att leva och jobba med våra hästar innebär många utmaningar och med det även möjligheter till att utvecklas tillsammans. Vad innebär det med tryck och eftergift, att leda och att följa, att vara starkt men samtidigt rörlig? Jag heter Lovisa och har jobbat med rörelse, träning och hälsa i 20 års tid. I grunden är jag professionell dansare och koreograf samt har sysslat med hästar i hela mitt liv. Tillsammans med min häst Thattur har vi gått igenom allt från tävlingsbanan, skogsridning och landat i den Akademiska Ridkonsten som lärlingar hos Bent Branderup, Carina Eriksson och Markus Holst. Thattur är nu en man på respektabla 33 år och vi anpassar vårt arbete efter hans dagsform. Jag är sedan 2010  Massageterapeut, Functional Range Conditioning Movement Specialist och tränar och tävlar för den svenska landslaget i Wushu/Kungfu. Jag driver tränings och behandlingsstudion LB Movement i centrala Göteborg och har en lång erfarenhet av att undervisa inom samtliga av mina fält. Rörelse är alltså den röda tråden och är en av nycklarna till välmående, till utveckling och till att vara smärtfri! Som hästmänniska/ryttare finns det många parametrar som vi kan arbeta med hos oss själva för att bli en så bra “danspartner” som möjligt till vår häst och som hjälper oss att uppnå ett härligt flow och som skapar god kommunikation. 

Under en rörelseworkshop arbetar vi bla med vår kroppsuppfattning, följsamhet och svikt, styrka och rörlighet, förståelsen för tryck/drag, att leda/följa, takt och musikalitet. Vi arbetar med rena mobilitets och balansövningar såväl som med par och tillitsövningar i en lekfullare form. Inga förkunskaper krävs och oavsett vad du och din häst har för mål tillsammans så finns här verktyg för vad just NI har framför er.

 

Upplägg:

När jag håller en workshop kommer jag ut till ert ridhus/stall där ni har tillgång till en ridbana eller annan öppen yta att jobba på. Då vi gör en hel del övningar 2 och 2 är det ultimata att boka upp en grupp med jämt antal, men allt går att lösa om ni skulle vara ojämna. Kom gärna i kläder som du rör dig fritt i.


Pass 1 förmiddag. 

Intro och rörelseträning 2 timmar.

Pass 2

Lunch 30 min samt teori+frågor 1 timme.

Pass 3 eftermiddag 

Rörelseträning och arbeta i par 1.5 timme.

 

Pris: 2300:-/pers 

Minst antal deltagare: 6 pers

Reseersättning tillkommer.


För bokning

Maila: lovisabaldal@gmail.com 

eller ring: 0761-746324.


Kommande bokningsbara datum: 21/5, 22/5, 28/5, 29/5, 11/6, 12/6, 18/6, 19/6, 26/6, 2/7, 3/7, 9/7, 10/7, 16/7, 17/7. Fler datum kommer inom kort.


 

FUJI7616

Gruppanpassad träning

Är ni en grupp idrottare, vänner eller kollegor som tillsammans vill höja nivån inom ett specifikt område? Är ni tex ett fotbollslag som behöver bli rörligare, kampsportare som vill boosta reaktionsförmåga och balans, är du konståkare och vill höja kvaliteten i koordination och styrka, ryttare som vill jobba på sin hållning, balans och samspelthet med hästen eller är ni en grupp polare som vill ha roligt tillsammans på träningen men samtidigt få kvalitet i vad ni gör? Kontakta oss för ett individuellt upplägg för just er grupp. Träningens upplägg influeras av dans, kampsport, FRC, yoga, sjukgymnastik,rörelseträning med utrustning som tennisbollar, trästavar, yogamattor och block, gummiband, vikter och ibland arbete 2 och 2. Träningen kan arrangeras i LB Movements träningslokal eller ute hos er klubb, ridhus, utomhus eller på arbetsplatsen.

Kontakta oss