Våra olika kurser

Här kan du läsa om workshops och kurser med olika inriktning, men där den gemensamma nämnaren är Rörelse. Antingen sker arrangemangen i LB Movements träning- & massagestudio i Göteborg eller så kommer jag ut till er förening, klubb, träningsplats, ridhus eller studio. Möjligheterna är oändliga så hör av er med er förfrågan så hittar vi en lösning som passar just er! 

Håll ögonen öppna här och på sociala medier för kommande händelser.

För frågor och kontakt: info@lbmovement.se

IMG_6309

Playful Movement

Playful Movement. 

Utmana dig på ett lekfullt sätt och få ett nytt perspektiv kring träning. Vi kommer att använda oss av redskap som tennisbollar, trästavar och arbeta en del två och två. Detta är ett roligt, svettigt och spännande pass där du kommer bli utmanad efter dina förutsättningar, inga förkunskaper krävs. 

Kom i kläder du kan röra dig fritt i, lämpliga skor och vattenflaska.

Upplägg:

75min Välkomna och uppstart! Träning med fokus på uppvärmning, rörlighet och styrka.

ca 45 min Paus och kortare föreläsning om rörelse och träning. Ex på topic: Varför är det viktigt att utmanas på nya sätt i sin träning? Lätt lunch/tilltugg kommer att bjudas på.

60 min Problemlösningsbaserade övningar, två och två, vi jobbar på balans, reaktionsförmåga och kroppsuppfattning.

Pris: 850kr/pers 

Minimum antal deltagare 4 pers.

Antingen kommer jag ut till er träningsanläggning eller så kommer ni till LB Movements studio. 

Vid frågor maila info@lbmovement.se 

 

Rörelse för hästmänniskan

Kurs i rörelse för ryttare

-En kurs i hur vi blir rörligare, starkare, mer lyhörda och följsamma hästmänniskor. 

Genom att förstå vår egen kropp kan vi förstå andras. Att leva och jobba med våra hästar innebär många utmaningar och med det även möjligheter till att utvecklas tillsammans. Vad innebär det med tryck och eftergift, att leda och att följa, att vara stark men samtidigt rörlig? Som hästmänniska/ryttare finns det många parametrar som vi kan arbeta med hos oss själva för att bli en så bra “danspartner” som möjligt till vår häst och som hjälper oss att uppnå ett härligt flow och kommunikation. 

Under en kurs i Rörelse för Ryttare arbetar vi med vår kroppsuppfattning, följsamhet och svikt, tillit, styrka och rörlighet, förståelsen för tryck/drag, att leda/följa, takt och rytm, kroppskontroll och balans. Under övningarna jobbar vi både en och en samt i par och vi använder oss av material som trästavar, tennisbollar, grimskaft, yogamattor m.m.

Inga förkunskaper krävs! Kom gärna i kläder som du kan röra dig fritt i.

 

Upplägg:

Kursen kan arrangeras antingen i LB Movement´s träningsstudio i Mölndal eller ute på ert stall/ridhus.


Pass 1 Introduktion och rörelseträning 1,5 timme med fokus på mobilitet. Övningarna gör oss rörligare och starkare och vi lägger extra uppmärksamhet på rygg, nacke, höfter och axlar. 

Paus. Lunch/fika samt teori+frågor ca1 timme. Vi pratar om träning och rörelse i relation till vårt arbete med hästar. Innehållet i teorin kan anpassas om gruppen har en specifik topic de vill arbeta med.

Pass 2 Rörelseträning 2 timmar. I den här delen av kursen kommer vi att arbeta en del två och två. Övningarna är nu utmanande på ett lekfullare och mer problemlösningsorienterat sätt än i det första passet. Lovisa kommer tryggt att leda er genom övningarna som brukar vara både utmanande och roliga att göra tillsammans.

 

Pris: 1450:-/pers 

Minst antal deltagare: 6 pers

Reseersättning tillkommer. Jag har möjlighet att resa över hela landet, vid långa resor kan logi tillkomma.


För bokning eller frågor

Maila: info@lbmovement.se

eller ring: 0761-746324.


 

Kontakta oss