Rörelse för hästmänniskan

Kurs i rörelse för ryttare

-En kurs i hur vi blir rörligare, starkare, mer lyhörda och följsamma hästmänniskor. 

Genom att förstå vår egen kropp kan vi förstå andras. Att leva och jobba med våra hästar innebär många utmaningar och med det även möjligheter till att utvecklas tillsammans. Vad innebär det med tryck och eftergift, att leda och att följa, att vara stark men samtidigt rörlig? Som hästmänniska/ryttare finns det många parametrar som vi kan arbeta med hos oss själva för att bli en så bra “danspartner” som möjligt till vår häst och som hjälper oss att uppnå ett härligt flow och kommunikation. 

Under en kurs i Rörelse för Ryttare arbetar vi med vår kroppsuppfattning, följsamhet och svikt, tillit, styrka och rörlighet, förståelsen för tryck/drag, att leda/följa, takt och rytm, kroppskontroll och balans. Under övningarna jobbar vi både en och en samt i par och vi använder oss av material som trästavar, tennisbollar, grimskaft, yogamattor m.m.

Inga förkunskaper krävs! Kom gärna i kläder som du kan röra dig fritt i.

 

Upplägg:

Kursen kan arrangeras antingen i LB Movement´s träningsstudio i Mölndal eller ute på ert stall/ridhus.


Pass 1 Introduktion och rörelseträning 1,5 timme med fokus på mobilitet. Övningarna gör oss rörligare och starkare och vi lägger extra uppmärksamhet på rygg, nacke, höfter och axlar. 

Paus. Lunch/fika samt teori+frågor ca1 timme. Vi pratar om träning och rörelse i relation till vårt arbete med hästar. Innehållet i teorin kan anpassas om gruppen har en specifik topic de vill arbeta med.

Pass 2 Rörelseträning 2 timmar. I den här delen av kursen kommer vi att arbeta en del två och två. Övningarna är nu utmanande på ett lekfullare och mer problemlösningsorienterat sätt än i det första passet. Lovisa kommer tryggt att leda er genom övningarna som brukar vara både utmanande och roliga att göra tillsammans.

 

Pris: 1450:-/pers 

Minst antal deltagare: 6 pers

Reseersättning tillkommer. Jag har möjlighet att resa över hela landet, vid långa resor kan logi tillkomma.


För bokning eller frågor

Maila: info@lbmovement.se

eller ring: 0761-746324.